Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

IJsedag in Huldenberg (Loonbeekmolen)

23 september 2018 @ 10:00 - 16:00

De IJsevallei heeft heel wat moois te bieden. Kom het ontdekken op zondag 23 september in de Loonbeekmolen op de IJsedag.

Welke vissen zwemmen in de IJse? Hoe heeft het landschap zich er gevormd? Wat maakt de bossen in de IJsevallei zo uniek? En hoe zit het nu met de bever?

Het interactieve programma van de IJsedag neemt je mee in de leefwereld in en rond de IJsevallei. Op de infomarkt vind je er onze stand, waar je meer te weten komt over ons werk in het gebied. Ook kinderen kunnen bij de VMM-stand terecht om te kleuren of waterdiertjes te onderzoeken. Je komt er ook meer te weten over de toekomst van de IJsevallei. Binnen het Belini-project gaat er heel wat gebeuren rond de herinrichting van de IJsevallei.

Programma
10 – 12 u. afvissen van de IJse en vrijlating gevangen vissen om een zicht te krijgen op de aanwezige vissoorten en begeleid bezoek van de watermolen van Loonbeek
13 – 16 u. mogelijkheid tot verschillende wandelingen

13 u. wandeling door Loonbeek, met toelichting van verschillende partners over projecten in het projectgebied (5,5 km)

14 u. wandeling Margijsbos, stroomopwaarts deel IJsevallei (5km)

15 u. wandeling stroomafwaarts IJse met retour door Margijsbos (4,5km)

 

Doorlopend tussen 10 en 16 u. vind je er ook een infomarkt van de verschillende partners: VMM, Agentschap Natuur en Bos, Vlaamse Landmaatschappij, Provincie Vlaams-Brabant, Provinciale Visserijcommissie Vlaams-Brabant, Regionaal Landschap Dijleland, Bekkensecretariaat Dijle-Zenne, Gemeente Huldenberg, Natuurpunt Druivenstreek.

  • kinderanimatie
  • hapjes en drankjes

Gegevens

Datum:
23 september 2018
Tijd:
10:00 - 16:00
Evenement Categorie:

Organisator

www.vmm.be
E-mail:
info@vmm.be
Website:
www.vmm.be

Locatie

Sint-Jansbergsteenweg 26, 3040 Huldenberg
Sint-Jansbergsteenweg 26
Huldenberg, België
+ Google Maps